Wil jij je auto graag verkopen en vraag jij je af wat jouw auto waard is? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen. Op basis van de werkelijke waarde van jouw auto, kan je namelijk een goede verkoopprijs vaststellen waarvoor je je auto goed kunt verkopen. Om de werkelijke waarde van je auto te achterhalen, kan je de dagwaarde van je auto berekenen. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar er is gelukkig een handige manier om de autowaarde van jouw auto te berekenen. Wil je weten hoe je snel de dagwaarde van auto berekenen? Lees dan gauw verder!

Afbeeldingsresultaat voor auto verkopen

De waarde van je auto checken

De waarde van je auto kan je heel eenvoudig checken door middel van een RDW kentekencheck. Dit is een online check waarbij je het kenteken van de auto in kwestie invoert bij een online tool. Het RDW, de organisatie in Nederland die alle informatie bijhoudt over voertuigen die in Nederland geregistreerd staan, zoekt vervolgens alle informatie over de auto in kwestie op die zij tot hun beschikking hebben. Deze informatie bevat onder andere informatie over de nieuwwaarde van de auto, maar geeft ook aan wat de auto op dit moment waard is, op basis van mogelijk gereden schade en gereden kilometers.

 

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?


Wat is mijn wagen waard? Als je wil weten hoeveel jij terug kunt krijgen voor je auto, is het daarom heel handig om de dagwaarde van je auto te berekenen via een RDW kentekencheck. De dagwaarde is namelijk de werkelijke waarde van jouw auto op dit moment en deze waarde kan jij als leidraad gebruiken bij het vaststellen van een verkoopprijs voor jouw auto. Zo weet je zeker dat je nooit teveel of te weinig vraagt en ben je dus een interessante verkoper op de automarkt.

Meer weten over het berekenen van de dagwaarde?

Wil jij meer weten over het berekenen van de dagwaarde van jouw auto? Via een kentekencheck op de website van het RDW kun je dit ook achterhalen!