Heb jij een auto in je bezit waarvan je graag zou willen weten hoeveel hij waard is? Dat kan! Er is een eenvoudige manier om de waarde van je auto te checken zodat je weet hoeveel je wagen nog waard is. Het is nuttig om de werkelijke waarde van je auto te achterhalen als je je auto wil verkopen, zodat je weet hoeveel je ongeveer voor je auto kunt vragen. Op basis van de dagwaarde, kan jij namelijk een goed een eerlijke verkoopprijs vaststellen, zodat je je auto vlot kunt verkopen. Wat is de waarde van mijn auto? Lees dan gauw verder en kom er achter!

 

Een kentekencheck uitvoeren

Om de juiste waarde van een auto te achterhalen, kun je de cataloguswaarde auto berekenen op kenteken. Een RDW kentekencheck is een eenvoudige manier om de dagwaarde van je auto op te zoeken. Een kentekencheck houdt in dat jij het kenteken van de auto in kwestie invoert in de online tool, waarna je geregistreerde informatie over dit voertuig te zien krijgt, waaronder de dagwaarde van de auto. Deze dagwaarde is gebaseerd op alle gereden schade en de gereden kilometers van de auto, welke ook geregistreerd staan bij het RDW.

Afbeeldingsresultaat voor kentekencheck

Waarom is de dagwaarde nuttige informatie?

Vraag jij je af wat je wagen nog waard is, omdat je deze graag wil verkopen? Dan is de dagwaarde de waarde die je moet achterhalen. De dagwaarde is namelijk de waarde van jouw auto op dit moment. Het heeft, als je je auto wil verkopen, dus weinig zin om de nieuwwaarde of de cataloguswaarde van je auto op te zoeken, omdat je auto altijd in waarde is verminderd. Let dus goed op dat je je focust op de dagwaarde als je een verkoopprijs vast wil stellen, om te voorkomen dat je een onrealistische verkoopprijs vaststelt waarvoor je je auto onmogelijk kunt verkopen.

Afbeeldingsresultaat voor dagwaarde auto

Meer weten?

Wil je meer weten over de waarde van jouw auto en het uitvoeren van een kentekencheck bij het RDW? Lees dan meer op , waar je allerlei nuttige weetjes vindt over een kentekencheck.